UNGHII

7 TRUCURI PENTRU PRELUNGIREA DURATEI PEDICHIURII

Pedichiura este unul dintre secretele care va ajuta sa aratati minunat in aceasta vara. Printre atatea lucruri legate de vara, pedichiura este atat de fascinanta, incat sa va puteti mandri cu ea, cu conditia sa dureze suficient. Atat manichiura, cat si pedichiura, trebuie sa reziste cel  putin o saptamana, doar daca nu doriti voi sa o schimbati mai des.

Ca sa va puteti bucura de o pedichiura cat mai mult timp, trebuie sa aflati 7 trucuri esentiale in acest sens. Durata pedichiurii nu se prelungeste de la sine, asa ca voi trebuie sa aveti grija de acest aspect.

7 TRUCURI PENTRU PRELUNGIREA DURATEI PEDICHIURII 1

Daca mergeti la un salon pentru a va face pedichiura, aduceti-va propria oja, cu care sunteti obisnuita si despre care stiti cam cat rezista pe unghiile voastre. Niciodata nu puteti sti ce produse va ofera salonul, chiar daca este mai renumit sau chiar daca aveti incredere in persoana de acolo. Nu este ceva obligatoriu, dar este una dintre modalitatile care va poate asigura o durata mai mare a pedichiurii voastre.

Aplicarea unui strat de lac transparent la fiecare doua –trei zile va ajuta sa va pastrati stralucirea ojei si sa reziste mai mult pe unghii, mai ales daca mergeti la piscina sau la plaja in acea perioada. Unghiile stralucitoare sunt mult mai frumoase si mai rezistente.

Evitati sa purtati incaltaminte inchisa imediat ce v-ati facut pedichiura. Daca trebuie sa iesiti, totusi, la scurt timp, purttai o pereche de sandale, cat mai deschise.

Si expunerea la apa in mai putin de 12 ore de la aplicarea ojei pe unghii poate duce la deteriorarea pedichiurii. Prin urmare, evitati baile, mersul la plaja sau la  piscina. Altfel spus, daca urmeaza sa mergeti in astfel de locuri, trebuie sa va faceti pedichiura cu o zi sau cu o seara inainte. Oricat de rezistenta ar parea, ojei ii va lua o jumatate de zi sa se fixeze cu adevarat. Daca aplicati si cateva elemente, atunci neaparat trebuie sa aveti grija sa se usuce foarte bine cu totul.

Pastrati cuticulele hidratate. Credeti sau nu, este foarte important. Daca acestea nu sunt uscate, unghiile vor avea un aspect placut, vioi, si nu vor arata ca si cand v-ati fi facut pedichiura cu saptamani inainte.

7 TRUCURI PENTRU PRELUNGIREA DURATEI PEDICHIURII 3

Din cand in cand, aduceti cateva mici modificari pedichiurii. Nu trebuie sa refaceti integral pedichiura, ci doar sa adaugati cateva elemente, cum ar fi : margelute, paiete, sclipici sau chiar mici pete de culoare. De asemenea, puteti sa va colorati diferit una dintre unghii, total sau partial. Efectul va fi imediat vizibil, mai ales daca alegeti o nuanta contrastanta sau o culoare total opusa, complementara celei initiale.

In cazul in care picioarele voastre au stat prea mult in apa, fie la o simpla baie, fie la plaja, si culoare ojei pare estompata, acoperiti din nou unghiile cu un strat diluat din oja pe care o purtati deja. Diluarea va ajuta sa nu va ingrosati stratul de oja, ce poate da un aspect usor neingrijit, de oja aplicata mereu peste cea anterioara. Nu uitati sa dati si un strat de lac transparent.

foto: pinterest

S-ar putea să-ți placă și...