FRUMUSETE

6 PASI PENTRU ALEGEREA PARFUMULUI POTRIVIT PENTRU TINE

De ce ne dam cu parfum? Ca sa mirosim frumos, desigur! Dar este vorba, oare, numai de atat sau e ceva mai mult? Echipe de cercetatori au studiat ani de –a randul rolul parfumului in viata noastra.

Astfel, rezultatele experimentelor lor au condus la concluzia ca parfumul este mai mult decat un miros frumos care ne inconjoara, este o modalitate de a cauta partnereul perfect sau de a arata ca esti partenera perfecta. Parfumul pe care o femeie il poarta poate atrage un barbat, un posibil partener. Este ceva scris in ADN-ul nostru, anume atractia bazata pe simturi si pe mirosuri.

Tot studiile au demonstrat ca o persoana cauta o alta cu gene diferite de ale sale, pentru ca, in urma combinarii, sa rezulte un ADN mai puternic, mai rezistent la boli.

Asadar, alegerea unui parfum nu este atat de simpla, daca e sa ne luam dupa savanti. In realitate, nu ne gandim la asa ceva cand ne alegem un parfum sau altul. Ne intereseaza sa ne reprezinte cat mai bine si, desigur, sa ne placa, in primul rand, noua.

Ca sa va alegeti parfumul perfect pentru voi, trebuie sa urmati 6 pasi esentiali.

In primul rand, trebuie sa faceti o mica cercetare, sa vedeti care sunt mirosurile de baza care va incanta: frezie, mosc, lamaie, bergamota, liliac etc. Daca nu stiti cum sa va alegeti aceste note esentiale, ganditi-va la un parfum care deja va place si interesati-va care sunt elementele care il compun. Nu puteti pleca la cumparaturi fara sa stiti aceste lucruri esentiale, pentru ca s-ar putea sa va alegeti un parfum care sa nu va reprezinte si pe care sa nu il puttei purta.

Ignorati, odata ajunsa in  magazin, vanzatoarea. Mai bine zis, sfaturile ei. Desi are intentii bune si nu vrea decat sa isi faca treaba si sa fie la dispozitia voastra, s-ar putea sa va canalizeze catre o alegere nepotrivita. Rugati-o sa va arate parfumurile care contin notele voastre preferate, dar apoi bazati-va pe propriile simturi si optiuni. Sfaturile ei pot fi, desigur, subiective, ceea ce nu este in avantajul vostru.

Aplicati mostre in zona incheieturilor, mirosindu-le pe rand, dupa ce le lasati sa se ventileze putin. Nu aplicati doua parfumuri diferite unul langa celalalt, ca sa nu amestecati mirosurile. Ca sa fie mai clar, aplicati la incheietura, miscat mana, ca si cand v-ati face aer, apoi mirositi discret. Pentru alt parfum, schimbati mana si tot asa.

6 PASI PENTRU ALEGEREA PARFUMULUI POTRIVIT PENTRU TINE

Nu mergeti la cumparaturi cu prietene. Acestea va pot influenta, la fel ca si vanzatoarea, fara sa vrea. Subiectivismul altora este un pericol pentru alegerea parfumului vostru.  In plus, atentia v-ar putea fi distrasa de discutiile cu prietenele si s-ar putea sa nu fiti atente la notele esentiale ale parfumului.

Incercati-l cateva zile. Inainte de a cumpara parfumul ales, ar fi mai bine sa il purtati o perioada, de proba, si, daca veti vedea ca va reprezinta, abia apoi sa il cumparati. Daca este posibil, faceti rost de mostre, pe care sa le aplicati cca o saptamana. Veti trage apoi singure concluzia.

Ca sa va dati seama daca este parfumul potrivit pentru voi, este simplu. Daca il puteti mirosi singure, pe voi, in timp ce il purtati, atunci e clar ca ati ales exact ceea ce vi se potriveste. Daca se intampla opusul, atunci e clar ca trebuie sa plecati din nou la cumparaturi.

foto: pinterest

S-ar putea să-ți placă și...