PARENTING

5 MODURI IN CARE SA SARBATORITI PRIMUL CRACIUN AL COPILULUI

Nasterea unui copil in familie este un prilej de infinita bucurie. Indiferent daca este primul sau nu, fiecare copil aduce in cadrul familiei noi obiceiuri, noi traditii si genereaza aparitia unor comportamente noi din partea tuturor, pentru ca fiecare copil este unic si toti il trateaza ca atare.

In primul an de viata totul se face pentru prima data! Se sarbatoresc o serie de evenimente, in care figura centrala este nou-nascutul. Sarbatorile precum Pastele sau Craciunul sunt ocazii minunate de a integra copilul in viata deja existenta a familiei. Chiar daca va parea la fel, totusi, se schimba…totul.

Cum puteti sarbatori primul Craciun al copilului? Iata 5 modalitati!

5-moduri-in-care-sa-sarbatoriti-primul-craciun-al-copilului-6

Faceti poze cat mai multe cu copilul, in diferite locatii specifice Craciunului. Daca mergeti in marile centre comerciale, veti avea ocazia sa faceti poze cu Mos Craciun, renii si alte personaje specifice, care il vor incanta si atrage pe cel mic. Peste ani, acestea pot ramane o adevarata comoara a familiei, amintind de vremuri placute de odinioara. Chiar si dupa primul an, puteti continua traditia acestor poze, puteti pastra chiar si locatia, ca sa vedeti evolutia copilului, peste ani.

5-moduri-in-care-sa-sarbatoriti-primul-craciun-al-copilului-2

Adaugati un nou ciorapel in care Mos Nicolae sa ii aduca daruri celui mic. Odata ce are acest lucru al sau, nou-nascutul este deja un membru ,,cu drepturi depline’’ al familiei.

5-moduri-in-care-sa-sarbatoriti-primul-craciun-al-copilului-5

Personalizati ornamentele de Craciun! Puteti comanda un glob cu chipul copilului sau chiar mai multe, pentru a decora bradul. Copilul va fi incantat sa isi vada mai tarziu, cand va mai creste, chipul pe globulete. In afara de globurile cu portretul copilului, adaugati altele cu voi toti, in diferite ipostaze. Daca nu doriti sa le comandati la centre specializate, confectionati-le voi, inspirandu-va de pe site-urile de profil.

5-moduri-in-care-sa-sarbatoriti-primul-craciun-al-copilului-3

Stabiliti o gama de colinde pe care sa le ascultati atunci cand decorati bradul! E drept ca micutul nu va putea canta odata cu voi deocamdata, insa se va simti minunat intr-o asa de calda si placuta atmosfera de familie. Veti vedea ca, peste ani, copilul va fi dornic sa repete acest lucru, si va cere sa asculte si sa cante respectivele colinde, devenite, la un moment dat, traditie de familie.

5-moduri-in-care-sa-sarbatoriti-primul-craciun-al-copilului-4

Cumparati-i micutului vostru articole vestimentare de sezon cu imprimeuri sau modele specifice Craciunului: caciulita, fular, manusi, pijamale, pulovere etc. Acestea ajuta la crearea atmosferei de sarbatoare, de care sa va amintiti mereu cu drag si dor.

Micile gesturi pe care le puteti face cu ocazia acestei sfinte sarbatori pot deveni elemente marcante asupra devoltarii copilului vostru, cu efecte pozitive.

foto: pinterest/ editate @bydiana

S-ar putea să-ți placă și...