MACHIAJ

7 TRUCURI DE MACHIAJ PENTRU FEMEILE DE PESTE 40 DE ANI

Se spune ca ochii sunt feresterele sufletului si ca ei arata varsta unei persoane. Dar, daca o femeie stie cateva trucuri de machiaj, ii poate pacali pe toti asupra varstei sale si poate arata minunat, in orice situatie, ascunzand oboseala sau anumite imperfectiuni.

Dupa 40 de ani este esentiala folosirea unui strat de anticearcan cu putere de acoperire. Ochii, dupa o anumita varsta, obosesc mai usor si pot fi afectati de pierederea noptilor, de purtarea unor cohelai nepotriviti etc. Ca sa va bucurati de efectele pozitive ale unui anticearcan, utilizati unul cu tenta galbuie, conform parerii specialistului care se ocupa de machiajul vedetelor, Tomy Rivero. Ochii vor arata mai proaspeti, pentru ca zona de sub ei va fi mai deschisa, mai luminoasa.

Daca vreti sa mentineti efectul acesta luminos, nuantele de maron inchis si gri trebuie evitate. Ochii par si mai obositi si mai imbatraniti decat sunt in realitate. Folositi, in schimb, nuante de fard deschise, luminoase, calde, cum ar fi cele de genul vanilie si mocha. Femeile cu tenul mai inchis pot opta pentru nuantele piersicii sau aurii.

Aplicati intotdeauna o baza de machiaj. Aceasta va face prima echilibrare a nuantei pielii. Mai mult de atat, aplicand mai intai o baza, puteti sa folositi ulterior mai putin machiaj, ceea ce va va da un aspect mai proaspat si mai elegant.

7-trucuri-de-machiaj-pentru-femeile-de-peste-40-de-ani-6

Pentru machiajul de zi, aplicati naunte mate. Cele stralucitoare nu ar face decat sa accentueze cearcanele si sa evidentieze neplacut oboseala ochilor. Pentru o femeie matura, este cea mai buna si mai decenta modalitate de machiaj. Nuantele mate au si o mai mare putere de acoperire si imperfectiunile pot fi mai usor acoperite.

Evitati produsele de machiaj lichide. Acestea nu va acopera prea bine zonele cu probleme, mai ales ca dupa 40 de ani pielea isi pierde din elasticitate. Produsele solide va permit o mai buna aplicare, din punct de vedere al acoperirii.

Rimelul negru este dupa 40 de ani cea mai buna optiune. Trebuie insa sa va controlati cantitatea de produs aplicata, care trebuie sa fie suficient de bogata, fara a curge. Un produs de calitate poate face minuni pentru oricine.

Ca sa va puneti si mai bine in evidenta ochii, trebuie sa acordati atentie si sprancenelor. In loc sa le colorati cu creionul, mai bine folositi un produs pudrat, intr-o nuanta foarte apropiata de cea a sprancenelor naturale. Efectul va fi mai natural, mai putin artificial, ceea ce va duce la o aparitie mai tinereasca.

Foto:pinterest/ editate @bydiana

S-ar putea să-ți placă și...