MACHIAJ

5 SECRETE PENTRU CONTURAREA PERFECTA A NASULUI

Printre cele mai noi directii in machiaj se numara conturarea nasului. Este un trend modern, inspirat de vedetele internationale si pe care l-au imbratisat rapid multe femei, din dorinta de a crea impresia unui nas mai micut.

Cu cateva tuse de fard sau fond de ten puteti sa faceti o ,,magie’’, sa va transformati chipul, fara nicio interventie complicata, cum ar fi o operatie estetica, pe care multe femei nici macar nu si-o permit, chiar daca si-ar dori sa o faca.

CUM SA VA MACHIATI IN ACEASTA PRIMAVARA

Daca va place acest trend si doriti sa va conturati nasul, trebuie sa cunoasteti 5 secrete pentru conturarea perfecta a nasului.

Intr-o prima etapa, curatati-va tenul foarte bine, cu apa si sapun si stergeti-va cu un prosop curat, moale. Aplicati o crema hidratanta si o baza de machiaj, care sa va ajute in conturarea ulterioara a nasului.

5 SECRETE PENTRU CONTURAREA PERFECTA A NASULUI

Alegeti un fond de ten cu doua nuante mai inchis decat fondul vostru obisnuit sau decat tenul vostru, pentru contur, si un altul, cu doua nuante mai deschise, pentru zona interioara a acestui chenar.

In momentul aplicarii fondului vostru obisnuit, aveti grija sa realizati amestecul acestuia cu cel mai inchis, cu care ati facut conturul.

5 SECRETE PENTRU CONTURAREA PERFECTA A NASULUI

Un alt secret este corecta conturare. Sa nu credeti ca trebuie sa aplicati trei nuante diferite de fond de ten si gata! Exista o anumita tehnica, fara de care va faceti mai mult rau decat bine. Nu aplicati conturul in forma de U, ci in forma de doua L spate in spate, realizate pe lateralele nasului, si un fel de V in varf.

Daca aveti nasul mai proeminent in partea din fata, aplicati aici fond inchis in forma de U si lasati restul neconturat.

De regula, se contureaza zonele care nu va plac, incercand sa le alungiti sau sa le subtiati. De exemplu, daca se intampla sa aveti o denivelare pe cetrul nasului, aici trebuie sa actionati si sa aplicati un fond inchis.

In cazul nasului asimetric, aplicarea se face pe zona considerata atipica, pentru a o uniformiza si a o alinia celeilalte.

Nasul mai bogat trebuie conturat cu mare atentie. Fondul inchis trebuie aplicat si pe zona narilor, pentru a le mai subtia. In varf, forma este de U, ca sa mai estompeze bogatia nasului.

5 SECRETE PENTRU CONTURAREA PERFECTA A NASULUI

Al treilea secret este ca liniile de contur sa fie subtiri. Cele groase nu ar face decat sa accentueze problema. Limitati-va la aplicari discrete, fara ingrosare sau fara prea mult produs.

Ca sa nu gresiti nuantele si aplicarea, in general, cel mai bine ar fi sa va cumparati fonduri de ten in cele trei nuante din aceeasi gama. In acest fel se pastreaza proportiile si nu veti da gres.

Indiferent de forma nasului si de zonele de care trebuie sa va ocupati, pentru partea ce nu se contureaza ar fi bine sa va alegeti un produs usor stralucitor, ca sa va ajute si mai mult, grabind contrastul si efectul acestuia. Insa mare grija la cat de stralucitor sa fie! Nu exegerati, ca sa nu aratati apoi ca un clovn.

foto: pinterest/ editate @bydiana

S-ar putea să-ți placă și...