LIFESTYLE SANATATE

5 SECRETE PENTRU MANAGEMENTUL TIMPULUI

Daca ai prea multe de facut, simti, la un moment dat, ca nu mai faci fata. Simti ca nu iti mai ajunge timpul, de parca ar fi intrat zilele in sac… Este o problema care afecteaza eficienta ta la locul de munca, randamentul tau scazand. Nu mai vorbim de oboseala, de stres. Problema se aplica si la treburile casnice. Si aici poti intampina asemenea dificultati, nu numai la munca.

Ce e de facut? Cum sa te descurci in asemenea situatie? Care ar fi solutiile cele mai bune?

Exista 5 secrete pentru managementul timpului.

1# Fii deschis la nou

Aceasta inseamna ca trebuie sa fii dispus sa accepti solutii moderne, care sa te salveze. Un prim pas ar fi un curs, formal sau informal, despre managementul timpului. Cateva idei ti s-ar putea parea interesante, usor de aplicat si cu rezultate foarte bune.

2# Invata de la profesionisti

In orice domeniu exista oamnei cu mai multa sau mai putina experienta. Esential este sa inveti de la cei mai priceputi, de la profesionisti, indiferent daca e vorba de serviciu sau de casa. Este mai simplu sa mergi pe un drum batatorit, decat sa te chinui sa descoperi singur solutiile ideale.

3# Fa-ti un plan

Planul nu este o fita, ci o necesitate. Te ajuta sa iti distribui mai bine timpul si treburile, sa ti le ordonezi, in asa fel incat sa ai timp de toate. Daca iti planifici toate treburile pe care le ai de facut intr-o zi, cu siguranta vei avea timp de toate. Vei sti exact ce si cand ai de facut si te vei organiza mai bine.

4#Stabileste-ti prioritatile

Chiar daca iti faci un plan, trebuie sa il faci cu cap. Adica trebuie sa iti stabilesti in mod clar prioritatile, ca sa nu risti sa nu termini ceea ce este mai important sau urgent. Aceste treburi trebuie sa fie puse pe primele locuri si abia apoi sa le adaugati si pe celelalte. In felul acesta, veti termina mai repede.

5# Focalizati-va pe fiecare treaba in parte

Daca aveti mai multe treburi de facut si incepeti sa va panicati, nestiind pe care sa o faceti mai intai sau gandindu-va deodata la toate, nu veti ajunge la niciun rezultat. Luati-o pe rand, concentrandu-va pe fiecare treaba in parte. Lucrurile se rezolva pas cu pas, nu amesecate.

Organizarea este foarte importanta, nu uitati!

 

S-ar putea să-ți placă și...