FRUMUSETE

5 SOLUTII NATURALE PENTRU VINDECAREA CALCAIELOR CRAPATE

Calcaiele crapate sunt o adevarata problema pentru numeroase femei, indiferent de varsta sau statut social. Cum vara ne invita sa purtam incaltaminte cat mai deschisa, cat mai aerisita, e clar ca trebuie sa gasim o rezolvare a acestei probleme, pentru ca, in mod clar, calcaiele crapate ne-ar putea afecta grav aspectul general. O femeie trebuie sa aiba mare grija, sa afiseze calcaie cat mai ingrijite, cat mai fine, acestea, impreuna cu unghiile, fiind o adevarata carte de vizita.

Cauzele craparii calcaielor sunt variate, de la existenta unei pieli mult prea uscate, la obezitate, deficienta de vitamina A si D. Statul prea mult timp in picioare determina o ingrosare a pielii si apoi craparea acesteia. De asemenea,  pot exista si cauze medicale, precum diabetul, tiroida, anumite eczeme sau boli ale pielii. Imbatranirea poate cauza si ea o uscare a pielii, prin diminuarea cantitatii de uleiuri naturale, produse de piele, dar si folosirea unui sapun uscat, care nu are capacitatea de a inmuia si hidrata pielea in mod corespunzator. Expunerea prelungita la apa sau traiul in umiditate scazuta sunt alti factori care duc la aparitia calcaielor crapate.

Indiferent cat de crapate ati avea calcaiele, nu va speriati, pentru ca le puteti repara, cu ajutorul unor solutii naturale, simple. Exista si solutii mai putin naturale, care promit rezultate imediate, insa nu vi le recomandam, considerandu-le prea invazive, care va pot aduce, in timp, urmari neplacute. De asemenea, aceste solutii spectaculoase sunt si mult mai scumpe si mai putin accesibile, poate, financiar, unora dintre femeile care se confrunta cu aceasta problema.

 Daca problema este mai grava, insistati cu aceste remedii naturale, si, in cateva saptamani, puteti avea din nou acele calcaie fine pe care le aveati candva.

5 SOLUTII NATURALE PENTRU VINDECAREA CALCAIELOR CRAPATE

Va prezentam 5 modalitati naturale de a le repara.

Prima dintre ele este frecarea. Puneti apa calduta intr-un lighean si adaugati sapun lichid. Lasati picioarele la inmuiat cam 20 de minute, apoi frecati zonele cu probleme ale picioarelor cu o piatra ponce, pentru a inlatura pielea ingrosata, acum inmuiata si mult mai usor de inlaturat, cu eforturi minime. Clatiti cu apa curata, tot calduta, apoi aplicati un strat subtire de crema emolienta si purtati o pereche de sosete din bumbac, curate, peste noapte. Repetati procedura pana cand ajungeti la rezultatul dorit.

Si uleiul de cocos face minuni pentru calcaiele crapate. Acesta se aplica in locul cremei emoliente amintite anterior, dupa o spalare si frecare prealabila, in apa calduta. Dimineata, dati sosetele jos si spalati-va picioarele pentru inlaturarea surplusului de ulei de cocos, ca sa nu aveti picioarele alunecoase toata ziua. Uleiul de cocos este natural si dupa cateva aplicari de aceste fel veti observa rezultatele dorite.

Celebra sare Epsom este foarte buna. Accelerand circulatia, ajuta la vindecarea calcaielor. In plus, continutul sau de magneziu ajuta la inlaturarea toxinelor, lasand pielea sa ,,respire’’ libera.

Intr-un vas cu apa calduta adaugati o jumatate de cana de sare Epsom si lasati picioarele la inmuiat timp de 20 de minute. Frecati apoi zonele cu piele ingrosata, dupa care lasati-le iar la inmuiat, tot 20 de minute. Uscati-le cu un prosop moale si curat si aplicati o crema emolienta sau ulei de cocos. Repetati cateva zile. Rezultatele nu vor intarzia sa apara si va vor multumi pe deplin.

5 SOLUTII NATURALE PENTRU VINDECAREA CALCAIELOR CRAPATE 3

Poate ca nu va asteptati, dar si otetul este folositor in cazul calcaielor crapate. Acidul acetic pe care il contine ajuta la exfolierea pielii ingrosate, plus ca este benefic si pentru picioarele obosite.

Tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati intr-un lighean cu apa calduta otet, intr-o proportie de o cana de otet la doua de apa. De exemplu, la 3 l de apa adaugati 1,5 l de otet. Lasati picioarele la inmuiat 10-15 minute, chiar si 20, daca problema calcaielor e mai grava, apoi frecati bine cu piatra ponce, clatiti, uscati si aplicati crema emolienta.

Un alt remediu la indemana este lamaia. Stoarceti una sau doua lamai cat mai zemoase in 3-4 l de apa calduta, intr-un vas, lasati la inmuiat picioarele pentru un sfert de ora, apoi procedati in mod obisnuit: clatire, uscare, crema emolienta.

Cu ajutorul lamaii, rezolvati doua probleme deodata: inlaturati pielea ingrosata si inestetica a calcaielor crapate si inlaturati mirosul neplacut. Tocmai din acest ultim motiv, puteti face aceasta baie cu lamaie si in timpul iernii, cand purtati incaltaminte neaersita sau daca aveti probleme cu mirosul picioarelor, indiferent de anotimp. Vara, praful in mari cantitati ce se depune pe picioare, poate cauza probleme serioase, dar baile cu lamaie le pot rezolva simplu si discret.

FOTO:PINTEREST

S-ar putea să-ți placă și...