TUNSORI & COAFURI

CELE MAI AVANTAJOASE 7 COAFURI PENTRU FATA ROTUNDA

Femeilor cu fata rotunda li se pare ca nicio tunsoare nu le avantajeaza si ca, orice ar face, nu le sta bine in niciun fel. Nu este insa deloc adevarat, pentru ca exista o multime de tunsori sau de coafuri pentru asemenea persoane, tot ce trebuie sa faca este sa o aleaga pe cea care le reprezinta cel mai bine.

Scott Ade, un stilist de la Daniel Hersheson, ne ofera cateva sfaturi pentru gasirea coafurii perfecte pentru fata rotunda. Conform acestuia, secretul este gasirea echilibrului perfect intre forma fetei si cantitatea de par, in general. Pentru persoanele cu chip rotund, nu trebuie sa fie nici prea mult par, prea mult volum, dar nici prea putin. O tunsoare inalta va va alungi fata si se va potrivi foarte bine oricui are fata rotunda.

cele-mai-avantajoase-7-coafuri-pentru-fata-rotunda_a

Probabil ca va ganditi ca o tunsoare pixie nu vi se potriveste deloc, dar celebra Ginnifer Goodwin dovedeste contrariul. Adaugati un breton intr-o parte, mai lung, pana la sprancene, si veti vedea cat de bine va sta. este o tunsoare moderna, tinereasca, care avantajeaza femeile de orice varsta.

Buclele rebele ca ale actritei Drew Barrymore, care are si ea un chip rotund, dau iluzia unui chip mai alungit, o coafura mai inalta in partea de sus si cu ceva volum in partea de jos, numai bun pentru a ascunde o barbie rotunda. Trebuie sa aveti grija ca volumul sa nu fie, totusi, prea mare, pentru ca veti obtine un efect nedorit, de chip plin.

cele-mai-avantajoase-7-coafuri-pentru-fata-rotunda_b

Bobul drept, pana la umeri, asemenea actritei Michelle Williams, creeaza impresia unui chip mai slab, iar o carare laterala accentueaza acest aspect foarte avantajos. Este un echilibru perfect intre volumul din partea de sus si cel din partea de jos.

Buclele perfecte, ca de covor rosu, reprezinta alegerea frumoasei Chrissy Teigen, si ea avand un minunat chip rotund. Parul este mai domolit, buclele bine reliefate ajutand la acest aspect. Volumul din partea de jos este moderat, insa suficient pentru a crea raportul perfect dorit.

Cocul simplu, usor zburlit, cu cativa carlionti, care sa va alungeasca trasaturile, precum al incantatoarei Emma Stone, este nu numai avantajos pentru femeile cu fata rotunda, dar si foarte elegant si rafinat. Firele rebele, lasate intentionat libere, inmoaie aspectul, iar purtatoarea va arata diafan.

cele-mai-avantajoase-7-coafuri-pentru-fata-rotunda_c

Bretonul franjurat face minuni! Ati crede, poate, contrariul, dar un asemenea breton estompeaza rotunjimea si creeaza o bariera, care delimiteaza trasaturile din partea superioara de cele din partea inferioara. In acest fel, rotunjimea fetei este ,,rupta’’ si chipul pare mai oval. O dovada a functionalitatii acestui truc este coafura purtata de Penelope Cruz.

Bobul ondulat transforma imediat orice chip rotund in unul usor alungit, mai ales daca va faceti o carare laterala si aveti grija ca buclele sa fie generoase, ca ale Mirandei Kerr. Straturile de par creeaza un efect subtil de alungire, fermecator si flatant.

foto: pinterest

S-ar putea să-ți placă și...