LIFESTYLE SANATATE

SEMNE CIUDATE ALE DEZHIDRATARII

Dezhidratarea pare banala si usor de combatut, fiecare considerand ca nu are cum sa uite sa bea apa sau ca se va reface imediat. Din pacate, exista situatii care s-au complicat si care au impus interventia medicilor. O dezhidratare puternica poate fi usor trecuta cu vederea, insa poate cauza grave probleme la rinichi, poate duce la infectii urinare si la o stare de rau generala.

Corpul ne indica prin toate mijloacele posibile cand se intampla asa ceva, unele semne fiind oarecum ciudate.

Respiratia urat mirositoare ( halena) este unul dintre semnele dezhidratarii. Aceasra se intampla din cauza ca scade nivelul de saliva si, fara aceasta, bacteriile se inmultesc si dau acel miros neplacut respiratiei. Nu are deloc legatura cu igiena orala, care e adeseori considerata responsabila pentru acest fenomen jenant. Solutia nu este spalatul de mai multe ori pe dinti sau gargara cu diferite substante farmaceutice, ci hidratarea. Cum observati ca vi se intampla asa ceva, incepeti sa cresteti cantitatea de lichide consumate. De preferat, consumati apa simpla, pentru a nu risca sa nu va hidratati corespunzator.

Starile de confuzie pot indica dezhidratare puternica. Se intampla mai ales vara sau chiar si iarna, daca stationati ore bune intr-o incapere foarte tare incalzita. Transpirand, pierdeti apa din corp si, in mod logic, ar trebui sa o inlocuiti. De aceea, si iarna trebuie sa beti suficienta apa. se stie ca si frigul extrem poate provoca dezhidratare, si prin frig extrem nu trebuie neaparat inteles ca la Polul Nord, ci numai cateva grade sub minus, dar percepute mai accentuat de catre corpul omenesc, mai ales cand bate si vantul puternic.

semne-ciudate-ale-dezhidratarii

Aparent fara legatura cu nevoie de apa, s-ar putea sa resimtiti anumite pofte alimentare. Ficatul are nevoie de apa pentru a filtra tot ce trece prin el si, in lipsa acesteia, va transmite creierului nevoie de anumite alimente. Daca stiti bine ca nu va e foame, beti apa, pentru ca e vorba de dezhidratare, ajunsa la ficat. Cei cu ficatul sensibil trebuie sa aiba mare grija si sa nu ajunga in asemenea situatii.

De multe ori, observati ca pielea voastra nu mai este la fel de elastica asa cum era candva. Odata cu imbatranirea, aceasta devine mai rigida, dar nu e singurul motiv. Si persoanele tinere se pot confrunta cu asemenea probleme, din cauza dezhidratarii. Solutia cea mai simpla este consumul regulat de apa.

Multe persoane se bucura atunci cand observa ca nu mai transpira, desi le este destul de cald. Lipsa transpiratiei este insa un semn rau, arata o dezhidratare puternica, ce poate cauza chiar acceidente vasculare. Asadar, cand observati ca nu mai transpirati, incercati sa beti si mai multa apa, pentru ai furniza organismului necesarul zzilnic de lichide. Altfel, riscati probleme serioase de sanatate.

Iata cat de complicate pot fi urmarile dezhidratarii. Este important sa beti cca 2-2,5 l de apa/lichide pe zi. Nu uitati ca unele lichide pe care sunteti tentati sa le consumati pot cauza, ciudat, dezhidratare sau probleme legate de absorbtia de calciu sau de minerale. Cel mai sanatos este sa beti apa simpla.

foto: pinterest

S-ar putea să-ți placă și...