Daca la inceputul relatiei de cuplu totul pare perfect, fiecare adorand momentele petrecute alaturi de partener, cu timpul intervine rutina si totul pare ca se destrama cu pasi mici si… siguri… Nu e vorba de disparitia iubirii sau de tradare. Pur si simplu se intampla ca partenerii sa caute mai mult sa stea singuri, sa se ocupe de preferintele lor personale, uitand sa isi petreaca macar o parte din timpul liber alaturi de persoana iubita.
E pacat sa vezi cum relatia ta se duce de rapa, mai ales daca nu ai niciun motiv si, in mod clar, trebuie sa faci ceva pentru asta. De aceea, iti prezentam secretele pentru o relatie puternica de cuplu.
Dormitorul comun este foarte important. Multe cupluri moderne renunta la dormitorul comun, considerand ca este mai interesant sa aiba fiecare dormitorul sau si sa se intalneasca in cadru intim din cand in cand. Este o opinie total gresita, pentru ca petrecerea serii alaturi de partener va ajuta sa dezvoltati o relatie de cuplu stabila, calda.
Stati de vorba mai mult! Nu conteaza tema! Uneori, poate ca aveti subiecte interesante, poate trebuie sa stabiliti anumite chestiuni legate de casa, familie etc, iar alteori poate ca nu aveti de vorbit nimic anume, dar trebuie sa faceti asa incat sa va acordati timp pentru a conversa. Micile discutii inainte de culcare sunt benefice pentru relatia voastra de cuplu. Va ajuta sa va cunoasteti mai bine, sa va tineti la curent cu noutatile din viata voastra profesionala.
Nu va culcati niciodata suparati! Chiar daca peste zi ati avut mici ,,impunsaturi’’ sua chiar daca ati avut o mica cearta, incvercati sa nu va culcati suparati niciodata, pentru ca a doua zi va veti trezi la fel de suparati, si, din cauza orgoliului, puteti continua astfel zile in sir. De ce sa nu puneti capat acestor probleme chiar inainte de a incepe sau de a creste?!
Gatiti impreuna! De multe ori, cupluri cu o relatie minunata au declarat ca isi petrec timpul impreuna chiar si in bucatarie. Nu conteaza ce face sau nu fiecare in acest proces al gatirii mancarurilor voastre preferate, atat timp cat sunteti implicati amandoi si sunteti parte activa a acestei activitati. Fiecare se va simti important si se va recrea acea legatura de familie, de cuplu.
Impartiti-va sarcinile. Daca sunteti casatoriti de ceva vreme, deja aveti o rutina a treburilor zilnice. Este foarte important ca ambii parteneri sa aiba sarcini diferentiate, precise, cu precizarea ca oricand acestea se pot modifica putin, in functie de nevoi.
Luati decizii comune in privinta casei, copiilor, concediilor, cumparaturilor. Este de bun gust ca partenerii sa ii implice si pe cei dragi in deciziile importante, fie ca este vorba de cumpararea unui nou TV sau de deciziile legate de copii. Aici, treaba cu ,,politistul bun si politistul rau’’ nu este o idee deloc buna. Trebuie sa fiti mereu pe aceeasi lungime de unda sau, chiar daca nu sunttei initial, trebuie sa ajungeti la un consens, iar copiii sa nu vada aceasta confruntare de idei. La fel de important este si stabilirea listei de cumparaturi. E adevarat ca unele lucruri nu sunt de discutat, pentru ca sunt necesare, dar se poate consulta partenerul in privinta alimentelor, dulciurilor, evitand astfel sa cumparati numai ce va place voua si atat.
Incercati sa aveti o viata intima activa, raspunzand nevoilor partenerului. Vesnica migrena sau vesnica oboseala sau intarzierea la program nu va pot aduce o viata de cuplu stabila, puternica. Lipsa interesului il poate face pe celalalt sa se consoleze in alta parte, asa ca acordati maxima atentie si acestui aspect fparte important in orice cuplu matur.
foto: pinterest