MODA

CEA MAI POTRIVITA ROCHIE TRICOTATA PENTRU FIECARE TIP DE SILUETA

Rochiile tricotate sunt foarte comode si stilate, dar, cand este vorba sa purtam o asemenea piesa vestimentara, ne gandim de doua ori, pentru ca nu vrem sa riscam sa aratam ca imbracate intr-un sac sau cu o patura.

Dar daca timen seama de silueta, atunci putem sa ne alegem o rochie care sa ne avantajeze si pe care o purtam cu drag atunci cand dorim.

cea-mai-potrivita-rochie-tricotata-pentru-fiecare-tip-de-silueta-5

Daca sunteti miniona, incercati sa purtati rochii tricotate scurte. Prea mult material si eventual un model mai incarcat, specific acestui tip de rochie, poate sa adauge un volum prea mare pentru o persoana micuta. Puteti sa o purtati cu o jacheta scurta, o pereche de ghete pana la glezne, dar si cu un palton gros si cizme inalte, deasupra genunchilor, in functie de vreme.

cea-mai-potrivita-rochie-tricotata-pentru-fiecare-tip-de-silueta-4

Daca sunteti inalta, incercati o rochie tricotata midi. Spre deosebire de femeile minione, cele inalte isi pot permite sa poarte ceva mai lung, pentru ca rochiile tricotate le avantajeaza. Cel mai bine se potriveste cu incaltaminte plata sau cu tocuri joase. Nu ar arata tocmai bine cu tocuri inalte, pentru ca s-ar alungi prea mult silueta.

cea-mai-potrivita-rochie-tricotata-pentru-fiecare-tip-de-silueta-3

Daca aveti o silueta in forma de mar, cea mai potrivita rochie tricotata este cea deasupra genunchiului, cu fusta evazata, ca sa creati impresia de talie subtire, si cu un decolteu cu detalii, ca sa atraga privirea spre partea superioara. De exemplu, in zona decolteului poate exista un fermoar, o broderie etc.

cea-mai-potrivita-rochie-tricotata-pentru-fiecare-tip-de-silueta-2

Daca aveti o silueta in forma de para, modelul potrivit este cel cambrat, care sa acopere soldurile si sa evidentieze cea mai subtire parte a corpului, talia. Ca lungime, incercati o rochie scurta, cu o palma deasupra genunchilor. Incaltamintea mai scurta, pana la glezne, va ajuta sa pastrati proportiile, daca intentionati un efect de alungire a siluetei.

cea-mai-potrivita-rochie-tricotata-pentru-fiecare-tip-de-silueta-_-1

Pentru femeile cu o silueta in forma de clepsidra, cel mai indicat model de rochie tricotata este cel parte peste parte. Acest tip de rochie este de o feminitate si de o eleganta aparte si femeile cu silueta tip clepsidra se pot considera foarte norocoase. Fiind parte peste parte, corpul este invaluit discret, iar formele voastre cele mai frumoase sunt evidentiate, fara a parea prea evident. Cu o asemenea rochie, veti reusi sa va simtiti confortabil si sa aratati minunat, mai ales daca purtati incaltaminte cu tocuri inalte, care sa aduca un plus de rafinament tinutei voastre.

foto: pinterest/editate @bydiana

S-ar putea să-ți placă și...