MODA

CE SA NU PORTI LA UN INTERVIU PENTRU ANGAJARE

Interviurile pentru obtinerea unui nou loc de munca sunt stresante numai cand te gandesti. Sa mai ai grija suplimentara a hainelor purtate cu o asemenea ocazie serioasa, este o problema in plus, care poate sa iti accentueze starea de neliniste. Ca sa puteti trece mai usor peste aceasta situatie dificila, trebuie sa stiti care sunt acele elemente pe care sa nu le includeti in tinuta voastra pentru un interviu.

In primul rand, evitati incaltamintea prea incomoda. Oricat ar fi de eleganta, aceasta nu isi are locul acum, in aceasta imprejurare. Si prin incaltaminte incomoda nu intelegem numai genul de pantofi foarte inalti, cu tocuri de 12 cm; pot fi, la fel de bine, si niste balerini simpli, dar care va strang sau in care nu va simtiti bine. De ce? Pentru ca trebuie sa fiti sigure pe voi, sa nu va lasati dominata de lucruri incomode, care sa va stanjeneasca si sa nu va mai lase sa va ganditi la ceea ce este important. Poate ca aveti de stat mai multe ore, sa asteptati, si nu trebuie sa va mai faceti griji si pentru picioarele super obosite.

In plus, nu trebuie sa aratati ca la nunta! Creati o impresie gresita, de superficialitate. Incaltamintea purtata trebuie sa arate ca sunteti mai profunda, ca sunteti o profesionista.

Nu purtati posete supradimensionate! Acestea nu va sunt de niciun folos. S-ar putea sa ,,transmita’’ evaluatorului ca sunteti imprastiata, ca nu sunteti o buna organizatoare sau ca sunteti o fire ezitanta. De aceea, tot ce va trebuie este o poseta simpla, de zi, de dimensiuni medii si cu o forma comuna.

Chiar daca jeansii se poarta la scara mare, inclusiv in ocaziile sport sau in cele mai serioase, totusi, la un interviu nu sunt indicati. Trebuie sa pastrati aceeasi nota de profesionalism si de seriozitate. Blugii nu sunt neseriosi, dar sunt altceva decat aveti nevoie cu acest prilej, anume materiale clasice, simple, de buna calitate, folosite in tinute putin mai pretentioase.

De asemenea, nu purtati materiale si croieli boemiene. Evitati imprimeurile extravagante, modelele care abunda in detalii, pentru ca nu se incadreaza pe linia hainelor indicate pentru un interviu. Hainele trebuie sa aiba imprimeuri cat mai simple sau chiar deloc, de preferat fiind culorile uni. Ca si croiala, va trebuie haine clasice, lipsite de excese de orice fel, cum ar fi volanele, broderiile sau alte aplicatii iesite din comun, care sa atraga atentia. In alte contexte, este ceva foarte bun, insa, de aceasta data, calificarile si aptitudinile voastre trebuie sa ,,vorbeasca’’, si nu tinuta.

Nu trebuie purtate nici haine prea…trendy! Nu trebuie sa iesiti in evidenta foarte tare prin haine, ba chiar deloc. Mergeti pe stilul office, care este cel potrivit, si nu abordati haine si accesorii care sunt ultimul racnet in moda. Ori veti trezi invidii, ori va parea ca nu sunteti in situatia de a avea nevoie de un job, ori ca sunteti prea preocupata de orice altceva, numai de munca nu.

foto: pinterest/ editate @bydiana

 

S-ar putea să-ți placă și...