FRUMUSETE

35 SECRETE DE FRUMUSETE

PAR

1. Te-a luat valul si ai cam exagerat cu bigudiurile? Nici o problema. E suficient sa pulveri­ze­zi putina apa de toaleta pe un prosop mic si sa-ti tam­ponezi usor parul. Alcoolul din apa de toale­ta va „desface” buclele si vei obtine un look foarte natural.

2. Imi place atit de mult sa am parul intins si ma­tasos incit, uneori, fac febra musculara de la „an­trenamentele“ cu uscatorul intr-o mina si peria rotunda in cealalta. Din fericire, am aflat ca Ja­mes Mooney (hairstylist-ul Helenei Christensen) re­co­manda „sa iti usuci parul intii spre interior, apoi spre exterior, pentru a intinde buc­lele dezordonate si nedorite“. Evrika! Am scapat de corvoa­da! Pentru a-l proteja de caldura uscatorului, aplica pe parul umed mas­ca fara clatire Okara Concentrat Nutritive de la Re­né Furterer.

3. Geta Voinea (nu cred ca are nevoie de pre­zentare) are un truc imbatabil: „Dupa fiecare spalare, clateste-ti parul cu apa minerala. Va fi mai stralucitor si plin de vitalitate”.

4. Intotdeauna alege o coafura care sa se po­triveasca fizionomiei tale. Sfatul meu e sa ceri ajutorul unui expert. Lui Massimilliano, de exemplu, Di­rector Creativ la Miko Beauty Center. Iti va re­co­manda o coafura (in trepte, carare pe o parte sau breton) in functie de forma fetei, a capului si de insertia firelor de par in scalp. (Pun pariu ca nu te-ai gindit vreodata la asa ceva.)

5. Sa dezvoltam aceasta idee: cu o coafura po­tri­vita iti poti pune in valoare anumite trasaturi (vezi mai sus) sau iti poti corecta anumite (mici) defecte. „De exemplu, daca ai ochii prea departati, un breton lung, peste linia sprincenelor, va da echilibru fetei. Iar daca ai un nas proeminent, ar trebui sa il «maschezi» cu o coafura cu mult volum”, spune Cristina Trohani.

6. Daca dimineata te trezesti cu o coafura de savant excentric (se intimpla si la case mai mari), schimba-ti asternuturile. Serios. Fetele de perna din satin sau matase au un efect electrostatic, de ti se ridica parul in cap (la propriu). Alege asternuturi din bumbac. Sint mai ieftine si mai ecologice.

7. „Cele care vor sa le creasca parul mai re­pede trebuie sa isi maseze scalpul in fiecare sea­ra, pentru a accelera circulatia sanguina“, spune Geta Voinea. „Astfel, firul de par e mai bine hranit si creste de parca l-ai uda la radacina.

Citeste mai departe… http://www.elle.ro/beauty/35-secrete-de-frumusete-6286/

S-ar putea să-ți placă și...