GUSTARE USOARA CU CARTOFI SI SUNCA

Este gata in 75 de minute!

foto: allrecipes
foto: allrecipes

Ingrediente:

  • 2 cani de cartofi taiati cubulete
  • 2 tulpini de telina tocate
  • 1 morcov mare, feliat
  • 3 cesti de apa
  • 6 linguri de unt
  • 2 cesti de sunca, cubulete
  • 2 linguri de ardei gras, verde, tocat
  • 2 lingurite de ceapa tocata
  • 3 linguri de faina
  • 1-2 cani de lapte
  • 1 cana de branza sarata sau Chedar , rasa
  • ½ cana de pesmet
  • Un varf de lingurita de sare
  • Un varf de lingurita de piper
  • Foto: allrecipes
    Foto: allrecipes

Cum se prepara?

  • Se preincalzeste cuptorul la 175˚C
  • Se fierb cca 20 de minute: cartofii, morcovul, telina
  • Dupa fierbere, legumele se aseaza intr-un vas termorezistent
  • 3 linguri din cele 6 de unt se da la foc mediu si se calesc cu acesta ceapa, sunca si ardeiul, dupa care se adauga si ele in vasul termorezistent
  • Intr-o tigaie se topeste si restul de unt si se amesteca mai intai cu restul de unt, apoi cu faina si laptele, condimentandu-se cu sarea si piperul
  • Cand amestecul de mai sus da se se ingroase, se adauga branza si se lasa sa se topeasca
  • Tot acest amestec se toarna peste ingredientele din vasul termorezistent si se presara pe deasupra pesmetul
  • Se da la cuptor pentru 25-30 de minute si se serveste caldut

Calorii:304

Portii:8

 

S-ar putea să-ți placă și...