Este gata in 75 de minute!
Ingrediente:
- 2 cani de cartofi taiati cubulete
- 2 tulpini de telina tocate
- 1 morcov mare, feliat
- 3 cesti de apa
- 6 linguri de unt
- 2 cesti de sunca, cubulete
- 2 linguri de ardei gras, verde, tocat
- 2 lingurite de ceapa tocata
- 3 linguri de faina
- 1-2 cani de lapte
- 1 cana de branza sarata sau Chedar , rasa
- ½ cana de pesmet
- Un varf de lingurita de sare
- Un varf de lingurita de piper
Cum se prepara?
- Se preincalzeste cuptorul la 175˚C
- Se fierb cca 20 de minute: cartofii, morcovul, telina
- Dupa fierbere, legumele se aseaza intr-un vas termorezistent
- 3 linguri din cele 6 de unt se da la foc mediu si se calesc cu acesta ceapa, sunca si ardeiul, dupa care se adauga si ele in vasul termorezistent
- Intr-o tigaie se topeste si restul de unt si se amesteca mai intai cu restul de unt, apoi cu faina si laptele, condimentandu-se cu sarea si piperul
- Cand amestecul de mai sus da se se ingroase, se adauga branza si se lasa sa se topeasca
- Tot acest amestec se toarna peste ingredientele din vasul termorezistent si se presara pe deasupra pesmetul
- Se da la cuptor pentru 25-30 de minute si se serveste caldut
Calorii:304
Portii:8