Casa este locul unde trebuie sa te simti cel mai bine, sa te simti in elementul tau si sa nu mai vrei sa pleci de acolo curand. Casa este locul in care trebuie sa te odihnesti dupa o zi de munca, in care sa iti cresti cu drag copiii, este acel minunat asezamant in care viata ta trebuie sa devina o poveste vie, in care unul dintre rolurile principale il joci chiar tu.
Dar ca o casa sa devina cu adevarat un camin, trebuie sa tinem seama de 9 sfaturi pentru o casa primitoare, pe care le-am adunat de la diverse femei, care, la randul lor, le-au invatat de la bunicutele lor. Acestea sunt un adevarat izvor de intelepciune, iar cand vine vorba de experienta de viata, sfaturile lor sunt nepretuite.
Primul sfat pentru o casa primitoare: Cumparati ceea ce va puteti permite!
Nu are sens sa dati banii pe ceva care nu va place sau pe ceva extrem de scump. Functionalitatea trebuie sa primeze. Daca va luati cateva piese foarte scumpe nu ati rezolvat nimic. Mai bine incercati sa personalizati casa cu acele obiecte de mobilier sau de décor care va plac si care se incadreaza in bugetul vostru. Aparitia unui tablou foarte scump sau a unei vaze de o valoare foarte mare printre piese de mobilier obisnuite nu va face decat sa accentueze diferentele si sa para ca este un mediu fortat, lipsit de caldura.
Al doilea sfat pentru o casa primitoare: Asezati frumos masa!
Masa in familie, oricat de comuna, este o sarbatoare. Nu trebuie sa asteptam nu stiu ce ocazii speciale pentru a scoate cele mai bune tacamuri sau cea mai buna vesela. Lucrurile mici, dar frumoase, fac viata frumoasa. Familia este cea mai importanta, asa ca merita tratata pe masura.
Al treilea sfat pentru o casa primitoare: Cumparati-va un candelabru pentru camera in care serviti mesele!
In acest fel, camera respectiva va capata un aer solemn, iar familia se va simti ca una…regala! Atmosfera frumoasa face ca totul sa fie mult mai frumos, mult mai placut. Nu trebuie sa va luati vreo piesa rara! Exista pe piata o multime de candelabre de diferite marimi si cu preturi care variaza de la cateva sute pana la mii de lei, asa ca puteti alege ceea ce va trebuie si ceea ce va permiteti.
Al patrulea sfat pentru o casa primitoare: Nu uitati ca si exteriorul conteaza!
Indiferent daca stati la casa sau la bloc, nu uitati ca si exteriorul este important, face parte tot din locuinta, din caminul vostru. Acordati-i, prin urmare, cea mai mare atentie. Mentineti spatiile respective curate si ingrijite, asigurati-va confortul si transformati-le in oaze de liniste si de relaxare.
Al cincilea sfat pentru o casa primitoare: Tavile sunt prietenele voastre!
Chiar daca nu mai sunt asa de apreciate in zilele noastre, tavile sunt foarte utile. De la mancatul la TV pana la orfonarea lucrurilor pe masuta de toaleta sau la baie, ele se dovedesc importante pentru asigurarea ordinii in casa. Daca aveti o tava pe masuta de la intrare, nu va veti mai rataci cheile, ochelarii sau manusile. Toate vor fi la locul lor.
Al saselea sfat pentru o casa primitoare:Ingrijiti-va obiectele personale!
Ati observat ca in casele bunicilor noastre, totul era la locul sau. Fotografiile erau asezate dupa un anume criteriu, paharele sau borcanele pentru condimente la fel; andrelele bunicii sau crosetul stateau intr-un anume loc, vazele erau ordonate frumos, asa incat totul parea strict legat de o anumita pozitie. Ordinea este foarte importanta, dar si pastrarea in bune conditii a obiectelor dragi.
Al saptelea sfat pentru o casa primitoare: Mentineti curatenia!
Pentru a avea mereu o casa curata, trebuie sa faceti aproape in fiecare zi cate ceva: ordine, sters praful, aspirat etc, asa incat sa nu vi se adune prea mult deodata!
Al optulea sfat pentru o casa primitoare: Colectionati ceea ce va place!
Chiar daca nu aveti bani sa colectionati piese scumpe, nu inseamna ca nu puteti sa strangeti obiecte care va plac: cescute, lingurite, bibelouri etc. Sunt lucruri dragi, a caror vedere va bucura si a caror prezenta va personalizeaza locuinta. Gasiti-le un loc ferit, dar accesibil, pentru a fi, pe de o parte, ferite, iar pe de alta parte, pentru a le putea arata musafirilor ,,comorile’’ voastre.
Al noualea sfat pentru o casa primitoare: O bomboniera!
Sa aveti o bomboniera pe masuta din hol sau pe cea de cafea este placuta si utila. Veti avea mereu la indemana ceva cu care sa va seriviti musafirii sau pe copiii acestora. Aveti grija sa o umpleti cu produse ambalate, pentru igiena, proaspte si gustoase.