TUNSORI & COAFURI

CEA MAI NOUA TEHNICA DE VOPSIRE-,,COSUL DE FUM”

Foto: Huck Hinshaw
Foto: Huck Hinshaw

Care este cea mai noua tehnica de vopsire?

Daca va plac noile tendite in materie de vopsire a parului si daca v-ati numarat printre iubitoarele tehnicii ,,curcubeu’’, atunci cu siguranta veti indragi si aceasta surprinzatoare modalitate de vopsire, numita ,,cosul de fum’’.

Ea a fost creata de compania Pravana, care a ales sa combine nuante de gri si de violet si se bazeaza pe principiul combinarii culorilor, in sensul ca acelea mai bogate sunt redefinite prin contrastul cu cele pastelate.

Hair-stilista acestei incintante modalitati de vopsire, Vadre Grigsby, a gandit o dispunere de la inchis catre deschis, incepand dinspre ceafa, pana catre frunte, in 6 trepte.

Etapele vopsirii parului -,,Cosul de fum’’

 1. Se realizeaza un fel de triunghi in zona cefei si se coloreaza parul cu o nuanta de mov inchis.

  Foto: Huck Hinshaw
  Foto: Huck Hinshaw
 2. Se aplica o nuanta ceva mai deschisa, pe stratul superior, exact deasupra celei colorate cu movul inchis.

  Foto: Huck Hinshaw
  Foto: Huck Hinshaw
 3. Se continua cu nuante din ce in ce mai deschise, pana se ajunge la una deschisa, mov pal. Aplicarea se face circular, din spate catre fata. Fiecare nivel trebuie sa aiba aproximativ 4-5 cm, maxim.
  Foto: Huck Hinshaw
  Foto: Huck Hinshaw
  Foto: Huck Hinshaw
  Foto: Huck Hinshaw
  Foto: Huck Hinshaw
  Foto: Huck Hinshaw

  Foto: Huck Hinshaw
  Foto: Huck Hinshaw
 4. La final, clatiti, spalati parul cu sampon, aplicati balsamul si uscati parul, aranjandu-l dupa cum va place.

Tehnica este simpla, dupa cum vedeti, dar s-ar putea sa nu puteti sa va colorati singure parul in acest fel, deoarece trebuie sa fiti foarte atente la cele 6 straturi, in sensul realizarii lor corecte.

Daca vi se pare ca aveti nevoie de prea multe tuburi de vopsea, exista o solutie practica, ce nu va costa mult. pe langa vopseaua mov, va mai trebuie un tub de vopsea neagra, cu care sa inchideti treptat. Da, sa inchideti! Ati citit bine! Va pregatiti cele 6 nuante treptat, punand o cantitate de vopsea mov si catea picaturi de vopsea neagra.  Treptat, trebuie sa renuntati la cate o picatura de negru, pana cand finalizati cu nuanta pura.

Desigur, la salon nu mai aveti asemenea probleme si va este si mai usor!

In orice caz, acest trend este cel mai nou si, daca va veti decide sa va colorati parul in tehnica usor ciudata ,, cosul de fum’’ veti da dovada de curaj si de o puternica inclinatie catre tot ce este mai in voga in acest sezon. Ce daca este toamna?! In aceasta toamna se poarte culori pastelate, din cap, pana-n picioare, asa ca nu ezitati sa va aliniati acestor noutati.

Foto: Getty
Foto: Getty

S-ar putea să-ți placă și...