MODA

CELE 10 CULORI LA MODA PENTRU TOAMNA 2016 CONFORM INSTITUTULUI PANTONE

Celebrul institut Pantone este cel care da startul in materie de culori, nuante si tonuri in fiecare sezon si de care marii designeri prefera sa tina cont, pentru a crea colectii unice si a respecta la unghiuta aceste tendinte.

Dorinta de liniste, putere si optimism au inspirat culorile la moda in aceasta toamna. Dominante sunt cele din gama albastrului, ca o dovada in plus a acestei preferinte pentru calm si relaxare.

Alaturi de aceste nuante, apar evident si cele de pamant, dar si altele mai vioaie si mai jucause, care se departeaza de nuanta de baza, pentru a aparea altele si mai interesante si mai atragatoare.

Exista 10 nuante de care trebuie sa tineti seama in aceasta toamna, atunci cand va alegeti hainele, pentru a fi la moda. Nuantele de albastru reprezinta o constanta, amintind de serenitatea cerului senin, griurile aduc un plus de calm si confort, de stabilitate, in vreme ce rosul aprins, matasos, invita la caldura, iubire si romantism. Un pic de exotism este adus in prim-planul acestei toamne de prezenta mustarului si a rozului, cat si de movul strident, stralucitor si atat de atragator.

cele-10-culori-la-moda-pentru-toamna-2016-conform-institutului-pantone-riverside

 De departe se remarca importanta albastrului inchis in paleta coloristica a acestei toamne. Acest albastru 17-4028 poarta numele de ,,Riverside’’ (,,pe malul raului’’) si se remarca prin raceala, calmitate, stabilitate si puetere, emanand totodata o vibratie subtila si sofisticata, mentinand un simt aparte, al constantei. Gucci sau Lacoste se numara printre cei care au ales sa promoveze aceasta nuanta rafinata.

cele-10-culori-la-moda-pentru-toamna-2016-conform-institutului-pantone-airy-blue

Nuanta 14-4122 sau ,,Airy Blue’’ evoca sentimentele si dorinta de iluminare si libertate. Aceasta nuanta serena invita la cautarea a tot ce este mai usor, mai diafan in moda. Oscar de la Renta sau Visconti combina nuanta cu altele la moda, tot conform Institutului Pantone. Este o nuanta calma, fina, aproape invizibila, care nu iese cu nimic in evidenta sau, in niciun caz, intr-un mod deranjant.

cele-10-culori-la-moda-pentru-toamna-2016-conform-institutului-pantone-sharkskin

A treia nuanta din paleta de toamna este 17-3914 sau ,,Pielea de rechin’’. Dupa aceasta descriere plastica, cu siguranta ca ati perceput nuanta in modul corect. Rece, difuza, este nuanta pe care se pot baza toate celelalte, usor de asortat, cu o mare capacitate de a le pune in evidenta pe cele cu care este combinata. Printre promotorii sai se numara Marissa Webb sau Lou Dalton.

cele-10-culori-la-moda-pentru-toamna-2016-conform-institutului-pantone-aurora-red

Nuanta 18-1550, situata pe al patrulea loc, mai poarta denumirea de ,,Aurora Red’’. Aceasta aduce o nota vibranta, calda, placuta. Incitanta si dinamica, aduce incredere in fortele proprii. Christian Siriano sau Barbara Casasola o ridica la rang de nuanta regala, cu o putere uimitoare de transformare a simplitatii in eleganta.

cele-10-culori-la-moda-pentru-toamna-2016-conform-institutului-pantone-warm-taupe

Foarte calda si placuta este nuanta ,,Warm Taupe’’, cu numarul de cod 16-1318, care se remarca prin versatilitate si prin gradul in care se poate asocia cu celelalte nuante din paleta de toamna. Mai apropiata de culorile pamantului, acest Taupe cald inspira reasigurare, stabilitate, incredere si o mai profunda legatura cu pamantul, cu natura bruta. Pare o nuanta fara varsta, eterna.

cele-10-culori-la-moda-pentru-toamna-2016-conform-institutului-pantone-dusty-cedar

Ne putem bucura de o alta nuanta deschisa, foarte calda, cu codul 18-1630, denumita si ,,Cedru prafuit’’. Este varianta de toamna-iarna a rozului, care imbie la romantism si caldura. Frumoase piese de toamna in aceasta nuanta exceptionala au fost create de Acne Studios, Concept Korea, Andreu World.

cele-10-culori-la-moda-pentru-toamna-2016-conform-institutului-pantone-lush-meadow

Iubitoarele nuantelor de verde se vor bucura sa afle ca printre nuantele toamnei se numara si una numita ,,Lush meadow’’(,,pajiste luxurianta’’), cu numarul 18-5845 in catalogul Pantone. Vibranta, sofisticata, plina de viata, asa cum sugereaza si denumirea, aceasta nuanta poate face ca hainele pe care le purtati sa dobandeasca o valoare crescuta, sa fie si mai elegante si mai expresive. Creatiile Elie Saab deja au imbratisat aceasta nuanta perfecta.

cele-10-culori-la-moda-pentru-toamna-2016-conform-institutului-pantone-spicey-mustard-2

Putin exotism este adus intre culorile toamnei de nuanta ,,Spicey mustard’’, cod 14-0952, o nuanta aurie, calda, plina de energie si de mister. Este o nuanta demna de o regina si poate pune in valoare tinutele voastre, adaugandu-le o pata de vibratie si emotie. Este genul de culoare care aminteste de reginele Nilului, foarte neobisnuita pentru sezonul rece, dar tocmai acest lucru o face si mai deosebita.

cele-10-culori-la-moda-pentru-toamna-2016-conform-institutului-pantone-potter-s-clay

18-1340 denumeste nuanta ,, Potter’s Clay’’, desprinsa, parca, exact din rochia Zanei Toamna. Este vorba despre clasicul aramiu, cum este numai de noi, romanii, o nuanta calda, placuta, reconfortanta. Situata perfect intre maron, portocaliu si rosu, da o puternica senzatie de relaxare si de ,,cuibarire’’. Hainele in aceasta nuanta dau un puternic sentiment de siguranta si de ocrotire.

cele-10-culori-la-moda-pentru-toamna-2016-conform-institutului-pantone-bodacious

Pe locul 10 gasim nuanta tare interesanta pentru toamna, mai ales, anume 17-3240, ,,Bodacious’’. Vibranta, vioaie, suprinzatoare din toate punctele de vedere, este o nuanta de mov deschis, intre mov-lila si mov-ciclam, fluida, sarmanta, atragatoare, versatila, dar si foarte indrazneata, transformand cele mai simple accente de culoare in declaratii de moda. Nu se poate sa o treceti cu vederea in aceasta toamna!

 

sursa foto: Pinterest

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...