vineri , 17 ianuarie 2020
7 SECRETE DE MACHIAJ PENTRU FEMEILE PESTE 40 DE ANI

7 SECRETE DE MACHIAJ PENTRU FEMEILE PESTE 40 DE ANI

Se spune ca varsta reala a unei femei, indiferent de aspectul sau fizic, este tradata de ochi, de aceste ferestre ale sufletului. Este adevarat ca unele reprezentante ale genului feminin au sufletul atat de tanar, incat ochii pot minti cu buna stiinta, dar sunt si cazuri in care acestia tradeaza.

Uneori, cauza acestor ,,tradari’’ este un machiaj nu tocmai potrivit, cu greseli, un machiaj care, in loc sa va ajute, mai rau va fac. Daca de cele mai multe ori, machiajul este salvator, acoperind cateva imperfectiuni sau chiar cativa ani, in situatia in care nu este realizat bine, va poate imbatrini sau va poate adauga niste ani.

La varste mai tinere, greselile in materie de machiaj pot fi trecute cu vederea, dar dupa 40 de ani acestea pot fi catastrofale. Ce ar trebui sa faceti ca sa evitati aceste probleme? Va dezvaluim 7 secrete de maciaj pentru femeile peste 40 de ani.

O prima solutie este sa utilizati un corector cu functie dubla. Odata cu inaintarea in varsta, retentia de apa este inevitabila si astfel apar si pungile de sub ochi. De aceea, ar trebui ca femeile trecute de 40 de ani sa foloseasca un corector care sa acopere aceste pungi inestetice, dar care sa si sublinieze trasaturile. Cele mai bune nuante sunt cele cu tenta galbuie, care pot indeplini acest dublu rol considera Tony Rivero, expertul in machiaj al vedetelor. Tenul va fi iluminat, ferit de efectele neplacutelor pungi, datorita continutului bogat in vitaminele C si K si colagen, specific produselor cosmetice de acest gen.

Tot de la Tony Rivero aflam cel de-al doilea secret, anume sa folositi nuante de fard mai calde. Cele inchise nu fac decat sa dea un aspect si mai obosit ochilor vostri, sa-i faca mai intunecati si mai lipsiti de vitalitate. Incercati sa aplicati nuante deschise, mov, roz inchis, verde, albastru deschis, chiar si argintiu sau auriu.

7 SECRETE DE MACHIAJ PENTRU FEMEILE PESTE 40 DE ANI 2

Aplicati intotdeauna o baza de machiaj. E adevarat ca nu trebuie niciodata sa exagerati cu produsele de machiaj, indiferent de varsta, dar pregatirea pleoapelor pentru aplicarea fardului este absolut necesara. Va face ca acestea sa se prezinte uniform, fara pete, decolorari si alte urmari neplacute ale trecerii anilor. Daca se intampla cumva sa aplicati prea mult produs, baza va estompa excesul si astfel aspectul vostru va fi salvat. La fel de bine va actiona si in cazul excesului de sebuum al pielii pleoapelor.

Axati-va pe nuante mate daca vreti sa nu accentuati eventualele riduri, este ideea profesionista a celebrului make-up artist al celebritatilor, Brandie Hopstein. Pleoapele ridate nu vor arata bine daca aplicati ceva stralucitor. Am amintit mai devreme de auriu sau argintiu, dar acest lucru este valabil pentru femeile de peste 40 de ani care nu au riduri vizibile.

De asemenea, evitati produsele lichide. Pielea voastra nu mai este ceea ce a fost, prin urmare nu lasati sa fiti deconspirate de aceste produse care se pot scurge inestetic pe fata voastra. Cele mai bune pentru femeile de peste 40 de ani sunt cele tip gel. Asa veti avea mai mult contro asupra aplicarii produselor, care sunt deopotriva usor de aplicat, dar si mult mai stabile.

Reveniti la rimelul negru! Daca v-ati jucat pana la aceasta varsta cu diferite alte culori de rimel, este momentul sa reveniti la negru. Accentuati numai genele de sus, nu actionati si asupra celor de jos, ca sa nu va ,,innegriti’’ prea mult privirea. Atentia va fi indreptata catre partea de sus a capului, ceea ce este avantajos dupa 40 de ani, cand nu vrem ca aceia cu care stam de vorba sa-si indrepte ochii catre pometii cu cateva riduri sau catre barbia care nu mai este ferma ca altadata.

Ingrijiti-va sprancenele, pentru ca acestea nu mai sunt atat de dese ca odinioara. Va trebuie putin fard pentru sprancene, in nuante care sa se identifice cu culoarea naturala a sprancenelor voastre. Folositi o pensula stufoasa, dar lata suficient. Nu vreti sa presati produsul prea tare, ci trebuie sa aveti grija sa il aplicati cat mai aerisit, dar precis.

 

sursa foto: pinterest