CASA & GRADINA LIFESTYLE

CUM SA AI O CASA MEREU CURATA

at_Christine KilgallonArcuri-17
FOTO:PINTEREST

Exista femei care au casa mereu curata. Nu conteaza ca te duci anuntata sau neanuntata, casele lor arata mereu la fel de aranjate, ordonate, fara praf sau scame pe covoare. Totul straluceste de curatenie, mobila pare neatinsa, covoarele –de parca nimeni anu ar fi umblat pe ele.

Te gandesti atunci cu ciuda, trebuie sa recunoastem, la dezordinea din casa ta, la praful nesters, la cartile imprastiate in biblioteca si pe birou. Este tentata atunci sa iti spui ca probabil are mult mai mult timp decat tine, ca poate are vreun ajutor la treburile casnice, ori admiti rusinata ca esti putin mai lenesa si ca nu te ocupi suficient de casa, din moment ce ele reusesc sa isi pastreze casa mereu curata, iar tu nu.

Dar oare este asa? Exista vreun truc magic prin care acestea reusesc performanta de a avea o casa mereu curata?Trebuie sa afli neaparat secretul acestor doamne.

Care sunt secretele care te ajuta sa ai o casa mereu curata?

  • 1- Este mai usor sa mentii curatenia, decat sa o faci la intervale mai mari
at_Christine KilgallonArcuri-16
FOTO:PINTEREST

Nu lasa pe maine, ce poti face azi! Este un sfat bun, chiar si atunci cand vine vorba de curatenie. Daca ai gatit si aragazul trebuie spalat, mai rezista cinci minute si du treaba pana la capat. Dimineata il vei vedea curat si iti va face placere sa-ti faci o cafea delicioasa.

Unele femei par a sta mereu cu carpa in mana si bine fac. Nu lasa mizeria sa se adune pe podele. Spala-le cat de des poti, chiar si atunci cand ai crede ca nu e cazul. Stergerea prafului trebuie sa devina o rutina, bazata pe acelasi principiu: chiar daca nu e prea mult sau chiar deloc, curata mobila. Iti va fi mult mai usor sa faci asta decat sa fii nevoita ca alta data sa faci mult mai multa treaba, sa freci mai mult, sa folosesti mai multe produse de curatenie.

  • 2-Mai multa mobila si mai multe lucruri, inseamna mai mult de spalat si de curatat

Daca aveti o biblioteca mare, cu multe volume, sigur intelegeti despre ce este vorba. La fel si daca aveti prea multe obiecte de decor. Cu cat ai casa mai incarcata, cu tot felul de obiecte artizanale, cu mileuri, cu cuverturi, covoare mari etc, cu atat vei avea mai mult de munca, asa ca, daca se poate, mai renuntati la unele dintre ele. Stilul minimalist pare a fi creat pentru femeia moderna, care, e drept, nu mai sta la fel de bine cu timpul. In plus, stresul zilnic de la job, de la ingrijirea copiilor iti consuma toata energia si, chiar daca ai timp fizic, nu mai ai timp de prea multe. Si, oricum, trebuie sa iti mai rezervi si pentru tine macar o ora pe zi, pentru un dus, o manichiura, un film, o revista…

  • 3-Doamnele perfecte, pe care le invidiezi atat, se prefac mai bine decat tine
at_Christine KilgallonArcuri-27
FOTO:PINTEREST

Chiar daca unele dintre ele par extrem de preocupate de curatenie, poate ca nu este chiar asa. In schimb, au inspiratia de a-si primi musafirii intr-o sufragerie care e mereu curata, cu un hol absolut imaculat, cu o vesela stralucitoare si o baie de serviciu pe masura. Ai fi, insa, surprinsa sa afli ca nu toata casa este asa! In schimb, aceste femei stiu cum sa se puna in lumina mai bine, lasand la vedere numai acea parte a casei de care se ocupa cel mai mult. In definitiv, musafirii nu au ce cauta in dormitoare, nu-i asa?

Prin urmare, nimeni nu este perfect. Fiecare femeie are momente si momente, asa ca nu va mai faceti probleme. Gasiti o solutie care sa vi se potriveasca si veti avea si voi casa mereu curata!

S-ar putea să-ți placă și...