CASA & GRADINA LIFESTYLE

CULORILE METALICE SUNT NOUL TREND IN MATERIE DE DECOR

Culorile metalice sunt noul trend in materie de decor. Femeile au fost dintotdeauna fascinate de tot ce este mai stralucitor si mai frumos si, iata, noul trend le satisface aceasta pofta.

Decorarea casei implica eforturi nu numai financiare, cum ati putea crede, dar si intense cautari ale stilului personal. Orice familie se remarca printr-un anume set de caracteristici, care le deosebesc de altele, poate cu aceeasi componenta sau status social.

Cand vine vorba insa de a fi in pas cu moda, aceste diferente dispar si toata lumea vrea sa fie in pas cu noutatile.

bibelou metalic
FOTO:Pinterest

Astfel, inclinatia catre culorile metalice este justificata. Revistele de specialitate sau site-urile de profil au adus in atentia celor care iubesc moda, cu tot ceea ce inseamna ea, preferintele pentru culorile metalice, ce pot fi intalnite atat in bucatarie, in baie sau in sufragerie.

Initial, aceste culori metalice stralucitoare si atragatoare s-au inserat prin manere, mici obiecte de decor pentru biblioteci, baterii de dus sau de chiuvete etc. treptat, au cucerit o zona mai ampla, reusind sa se impuna ca un must have al sezonului actual.

Care sunt culorile metalice in trend?

Cele mai la moda sunt: auriu, argintiu, aramiu-sau culoarea cuprului, cu cele cateva nuante care pot deriva din acestea.

 Prin ce se remarca aceste culori metalice?

 • In primul rand, ele tind sa devina neutre. Adica nu trebuie sa le asortati neaparat cu restul mobilierului sau cu nuanta varului de pe pereti.

  Reflected Cool
  Sursa foto:Elle Decor
 • In al doilea rand, orice spatiu mic este inviorat si redimensionat perceptiv. Adica, o bucatarie mai mica va parea mai mare; o baie mai intunecoasa, mai ales cum sunt cele de la unele blocuri mai vechi, va parea mai luminoasa, mai deschisa. Observam ca atat spatiul, cat si luminozitatea au de castigat prin patrunderea in intimitatea locuintei a culorilor metalice, ceea ce este foarte important pentru orice casa, indiferent de tipul ei ori de cei care locuiesc acolo.

  baie metalica
  Sursa foto:Architectural Digest
 • In al treilea rand, culorile metalice adauga eleganta si rafinament incaperilor. Daca doriti sa obtineti efecte spectaculoase, utilizati culoarea cuprului, care pare a veni din epoci stravechi. Locuinta pare mult mai deosebita, asemenea unui castel medieval, incarcat de farmec, mister si bogatie.

  lustra metalica
  FOTO:Kelly Wearstler

 

 

 

Culori metalice…in ce cantitate?

Pentru a fi la moda, nu trebuie sa va incarcati casa cu tot felul de obiecte metalice sau va colorati toti peretii in culoarea argintului, cuprului sau aurului. E suficient sa aveti o lampa sau o lustra, alaturi de o rama de oglinda sau un singur perete astfel vopsit.

scaune metalice
Vintage Large-Scale Chrome Club Chairs

De asemenea, mobila poate rezolva problema. Cateva metalice la picioarele mesei, scaunelor, fotoliilor etc este de ajuns ca sa aveti o casa decorata in ultimele tendinte. In plus, stiti bine, ca mai putin inseamna mai mult, in ceea ce priveste stilul.

camera metalica
Sursa foto:Eric Piasecki for ELLE Decor

La randul lor, blaturile sau aparatura electrocasnica prezinta elemente metalice, care pot transforma si cea mai simpla bucatarie in una sofisticata, plina de stralucire.

S-ar putea să-ți placă și...