CASA & GRADINA LIFESTYLE

CELE MAI MARI 9 GRESELI DE DECOR SI SOLUTIILE LOR

Se intampla sa constatati ca, in unele case in care intrati, atmosfera sa nu fie exact asa cum ar trebui, si aceasta din cauza unor nepotriviri, unor combinatii neinspirate de mobilier si alte elemente decorative. Poate fi cazul propriei locuinte si, in acest caz, va sta in putere sa indreptati situatia si sa va transformati caminul intr-unul stilat si primitor.

Ce ar fi de facut? Trebuie sa evitati greselile de decor si sa gasiti solutii pentru remedierea acestora.

Cei care au cercetat aceasta problema au identificat o serie de greseli de decor, des intalnite in toata lumea, nu doar intr-o anumita tara sau zona geografica.

CELE MAI MARI 9 GRESELI DE DECOR SI SOLUTIILE LOR_D

Prima dintre ele este covorasul de baie, care se pliaza pe dupa piciorul toaletei. Nu este deloc igienic, fiind o sursa de microbi, mai ales daca aveti copii mici. In plus, este un stil invechit, adica acest model de covoras de baie nu se mai intalneste decat in casa bunicii. Ca sa fiti moderne si pentru a evita aceasta zona de risc microbian, folositi un coboras de baie rectangular, ca sa nu se mai atinga de vasul de toaleta. Tineti-l la cca 10-15 cm de acesta. E mai sigur si mai frumos.

Daca se intampla ca respectivul covoras sa aiba si o ,,pereche’’, anume unul pentru capacul vasului de toaleta, scapati cat mai repede de el. Mainile il ating imediat dupa folosirea toaletei, inainte de spalare, asa ca nu este deloc in regula sa fie acolo.

CELE MAI MARI 9 GRESELI DE DECOR SI SOLUTIILE LOR_A

O alta greseala care va consuma timpul, atunci cand trebuie sa stergeti praful, este multitudinea de rame cu fotografii, dispuse din belsug pe mobila voastra. Momentele minunate surprinse si pastrate in aceste frumoase fotografii va pot ramane aproape, dar dispuse intr-o alta modalitate. Cel mai bine este sa le prindeti frumos pe perete, ca intr-o expozitie. In acest fel, mobila va parea mai putin incarcata, iar praful va putea fi sters cu mai mare usurinta, intr-un timp mai scurt, nemaifiind nevoie sa mutati ramele de cate doua ori.

Incercati rame asemanatoare ca stil, ca sa nu comiteti o alta greseala de stil.

CELE MAI MARI 9 GRESELI DE DECOR SI SOLUTIILE LOR_B

Holul de la intrare este, de multe ori, ignorat. Este lasat cat mai simplu, fara nimic special, dintr-o idee gresita. Acesta este prima incapere pe care musafirii si orice alte persoane care va intra in casa, il vad. Holul trebuie sa fie un fel de carte de vizita al locuintei voastre, de aceea trebuie sa fie decorat in asa fel incat sa va defineasca. Incercati, asadar, sa il personalizati, incepand cu culoarea peretilor si terminand cu piesele de mobilier pe care sa le pozitionati cu stil. Nu uitati de utilitatea lor.

In functie de dimensiunea holului, aveti in vedere un cuier, o masuta pentru chei, poseta etc, un scaunel pentru a va incalta mai usor si cateva elemente decorative, cum ar fi tablourile, ramele foto etc.

 Toate acestea vor arata ce fel de persoane sunteti, care va sunt preferintele.

CELE MAI MARI 9 GRESELI DE DECOR SI SOLUTIILE LOR_C

O a treia greseala de decor este prezenta acelor cabluri de tot felul. Daca se intampla sa va confruntati cu aceasta problema, chemati un specialist care sa le aseze pe langa perete si sa le ascunda cu un ,,canal-cablu’’, foarte frumos, care inlatura imediat acel aspect de deranj permanent.

Sau puteti sa le pozitionati voi insiva pe langa perete, ascunzandu-le cat puteti de mult sub marginea exterioara a covoarelor sau in spatele mobilei. Renuntati la prelungitoare si alte fire, daca nu va sunt neaparat de folos.

Nu incarcati casa cu aceeasi tema! Cat de mult v-ar placea o anumita tema, cu flori, fluturi, pasari, motive populare, geometrice etc, incercati sa o faceti discret, fara a abuza vizual. Unul sau doua elemente care sa poarte aceasta tema preferata de voi este mai mult decat suficient. In rest, adaugati piese neutre, care sa aduca un plus de stil si rafinament locuintei voastre.

CELE MAI MARI 9 GRESELI DE DECOR SI SOLUTIILE LOR_G

Dupa cativa ani, mobila devine, in mod automat, demodata. Nu toata lumea isi permite sa o inlocuiasca, sa isi mobileze casa dupa ultimele trenduri in materie de decor interior. Insa, puteti actualiza cateva elemente, care va vor schimba intregul aspect al locuintei. Scapati de vechile manere ale dulapurilor si inlocuiti-le cu unele cu adevarat moderne. Schimbarea va fi imediat vizibila. La fel de bine, inlocuiti vesela, ceea ce este ceva foarte simplu, deloc costisitor, de la oale, farfurii, castroane, pana la tacamuri. Aceste mici ,,interventii’’ vor face diferenta.

Multe persoane nu stiu cum sa aseze mobila. In acest caz, fie apelati la un decorator profesionist sau uitati-va la show-rile de prezentare ale marilor magazine de mobila, direct sau on line. Studiati reviste, site-uri, pentru ca toate va pot ajuta sa va faceti o impresie despre cum ar trebui sa va dispuneti mobila. Si nu uitati ca, din cand in cand, trebuie sa mai asezati altfel totul, pentru a iesi din monotonie.

CELE MAI MARI 9 GRESELI DE DECOR SI SOLUTIILE LOR_F

Tot in materie de mobilier, exista greseala de a asorta prea mult, de a merge pe aceleasi culori si materiale. Trebuie sa balansati aspectul, aducand si alte materiale pe langa cele existente. De exemplu, nu incarcati camera cu mobila din lemn, fara a insera si o masuta de cafea din sticla sau un fotoliu din piele sau material textil, care sa ,,rupa’’ acel aspect monoton. Stilurile compacte pot fi monotone, plictisitoare.

CELE MAI MARI 9 GRESELI DE DECOR SI SOLUTIILE LOR_E

Renuntati la aspectul prea formal al camerelor din locuinta voastra!  Chiar daca nu e nimic gresit intr-o abordare formala a incaperii, totusi persoanele care intra trebuie sa se simta confortabil. Prea multa mobila inconfortabila nu va invita pe nimeni la sedere placuta si va transforma locuinta intr-una neprimitoare.

FOTO:PINTEREST/EDITATE @BYDIANA

S-ar putea să-ți placă și...