Sucul de muraturi sau zeama de muraturi este benefica din mai multe puncte de vedere. In ultimii ani, exista pe piata atatea tipuri de muraturi, care de care mai sofisticate sau mai surprinzatoare, insa toate au acea zeama simpla, dar care poate face minuni pentru sanatate si nu numai. Daca va ganditi la muraturi numai ca la un anumit tip de mancare, gresiti. Muraturile, cu zeama lor cu tot, au acum si alte intrebuintari, la care poate nici nu v-ati fi gandit. Dar mai ales zeama, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.
Va prezentam 9 utilizari ale sucului de muraturi, foarte utile, practice, la indemana oricui atunci cand ai nevoie. Chiar daca unii spun ca ajuta la arsurile de la stomac sau chiar la arsurile pielii, dupa o zi fierbinte de plaja, trebuie sa recunoastem ca multe sunt numai inchipuiri. De aceea, am ales sa va prezentam doar acele utilizari care si-au dovedit, in timp, eficacitatea.
Daca ati petrecut o noapte de pomina, in care ati consumat cam mult alcool, atunci zeama de muraturi va poate scapa de greata si durerile de cap aferente unei mahmureli. Beti una sau doua cani de zeama de varza acra sau de castraveti murati, pe stomacul gol, si in scurt timp va veti reveni considerabil.
De asemenea, daca stiti ca veti participa la o petrecere unde s-ar putea sa consumati mai mult alcool decat in mod obisnuit, beti aceasta zeama, preventiv. In acest fel, sarea si acreala din zeama de muraturi nu va va lasa sa fiti cuprinsi de mahmureala si sa va simtiti rau. Asadar, oricum ar fi, mahmureala are in zeama de muraturi un inamic puternic si sigur.
Ca sa nu mai consumati bauturi racoritoare in timpul antrenamentelor fizice, apelati cu incredere la zeama de muraturi. Nu numai ca nu mai ingerati zaharurile care tocmai ele v-au adus la sala de sport, dar veti fi mult mai rezistente, sarea si toate celelalte substante prezente in zeama de muraturi actionand ca un catalizator de energie. Este cel mai natural si mai sanatos energizant.
Zeama de muraturi va ajuta si dupa terminarea exercitiilor fizice. Daca aveti picioarele obosite sau daca aveti crampe musculare, inmuiati-va picioarele in zeama de muraturi. Otetul si sodiumul ajuta muschii sa isi revina, oboseala fiind rapid estompata si chiar eliminata.
De asemenea, zeama de muraturi contine vitamina C, eliberata in mod natural. Aceasta este foarte utila pentru intarirea vaselor de sange si pentru mai rapida cicatrizare a ranilor de orice fel, incepand cu zgarieturi, taieturi mai adanci sau cusaturile aferente operatiilor medicale. Consumul regulat de zeama de muraturi, cam o cescuta zilnic, va face organismul mult mai puternic si mai putin predispus la urmarile neplacute ale ranilor, cum ar fi infectiile, puruitul etc.
Daca va luptati cu constipatia, o ceasca de zeama de muraturi va poate ajuta sa scapati de aceasta complicatie. Trebuie insa sa fiti in timpul liber, pentru ca s-ar putea sa mergeti mai des la baie.
Dar zeama de muraturi are multiple utilizari senzational de practice si in afara organismului, ajutandu-va in treburile casnice sau ajutandu-va sa iesiti din situatii dificile si neplacute.
Daca va grabiti si vreti sa dezghetati rapid carnea pentru a o gati, fara a apela la cuptorul cu microunde, turnati peste pachetul de carne zeama de muraturi si lasati-l acoperit de aceasta pentru cca 15 minute. Desigur, daca pachetul este mai mare sau daca este foarte inghetat, trebuie sa il lasati cufundat in zeama de muraturi mai mult timp. Interesant este ca se va dezgheta mai repede si mai bine decat daca ati folosi microundele.
In cazul in care este iarna si a inghetat yala de la garaj, poarta, magazie sau chiar masina, pulverizati zeama de muraturi. Gheata se va topi aproape instantaneu si veti putea scapa de problema cauzata de inghet.
Tot iarna, in cazul in care aleea este inghetata, puteti folosi aceeasi minunata si simpla zeama de muraturi. Pulverizand peste gheata, aceasta se va topi indata si veti putea circula fara probleme. In plus, datorita sarii din compozitie, va dura ceva pana va ingheta la loc. Cu alte cuvinte, sa nu va lipseasca iarna pulverizatorul cu zeama de muraturi, pentru ca va poate scapa de multe probleme, in cel mai simplu mod cu putinta, fara a consuma bani pe tot felul de solutii, scumpe, in mici cantitati, care se mai si termina rapid.
Aveti un frigider care se dezgheata mai greu? Stropiti zonele cu gheata cu zeama de muraturi si fiti gata sa il curatati. Dezghetarea va fi aproape instantanee si nu va fi nici greu sa stropiti peste tot, pentru ca oricum se va scurge si nu va ramane pe nicaieri niciun strop de zeama.
foto: pinterest