duminică , 22 octombrie 2017
Plăcinte la tigaie

Plăcinte la tigaie

Plăcinte la tigaie…ca de la bunica de acasă! Gustul copilăriei poartă numele acestor plăcinte!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 100 ml apă
  • 140 ml iaurt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 3 linguri ulei
  • sare

Pentru umplutură:

  • un piept de pui
  • o legătură ceapă verde
  • un morcov
  • o ceapă
  • 2-3 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

1. Pentru aluat, se frământă toate ingredientele și se lasă la crescut 30 de minute.
2. Pieptul de pui se pune la fiert cu morcovul şi ceapa, 20 de minute. Apoi se trec toate prin maşina de tocat şi se amestecăcu ceapa verde tăiată mărunt, smântâna, sare şi piper.
3. Aluatul se împarte în 8 bile care se întind în foi mici de 10 cm diametru. Pe fiecare jumătate de foaie se aşază umplutură şi se acoperă cu cealaltă jumătate.
5. Aceste plăcinte se prăjesc în ulei încins şi se scot pe şervete de hârtie. Sunt dumnezeiești!

Sursa foto: Shutetrstock