joi , 22 iunie 2017
INIMIOARE CU MARTIPAN

INIMIOARE CU MARTIPAN

Daca vreti sa preparati ceva dulce, cu iz romantic, sau daca vreti sa le faceti ceva bun copiilor si sa pastrati cateva si pentru sot, iata ca puteti prepara inimioare cu martipan, pe cat de aspectoase, pe atat de gustoase.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

175 g faina, 165 g unt, 1 ou, 75 g amidon, 50 g zahar tos, 50 g zahar pudra, ½ plic praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 3 g sare, ½ pahar gem (la alegere), 150 g martipan, 100g ciocolata, fulgi de migdale, alune sau fistic pentru ornat

Cum se prepara?

  • Intr-un castron suficient de incapator se amesteca: faina, amidonul, praful de copt
  • Se face o adancitura in mijloc in care se pune untul, frecat anterior cu zaharul, pliculetul de zahar vanilat si oul
  • Se amesteca totul foarte bine si se framanta, pana ce aluatul devine moderat de tare
  • Se ambaleaza aluatul intr-o bucata de folie alimentara, dupa care se pastreaza la frigider cca 30 minute
  • Se intinde aluatul si se decupeaza inimioare cu ajutorul unei forme de prajituri
  • Se asaza inimioarele in tava acoperita cu o foaie de copt si se introduce tava in cuptorul preincalzit, pentru cca 10 minute
  • Imediat ce le scoateti, asa fiebinti, ungeti inimioarele cu gem
  • Din foaia de martipan se decupeaza cu aceea si forma inimioare, care se asaza intre alte doua din aluat
  • Glazurati prajiturile astfel obtinute cu ciocolata topita , adaugati fulgii de migdale, alune sau fistic, si le mai lasati la rece inca 20 minute

Nu uitati cateva aspecte importante:

-Asezati pe planseta de lucru un strat fin de faina, ca sa nu se lipeasca aluatul!

-Udati foaia de copt inainte de a o aseza in tava! Va fi mai maleabila si mai rezistenta

-Fulgii de migdale, alune sau fistic pot fi prajiti, dar nesarati! Altfel riscati sa faceti inimioare…sarate!

-Martipanul trebuie asezat intre doua foi de copt, ca sa nu se lipeasca!

-Ciocolata trebuie topita la baie de aburi, nu direct. Apoi trebuie turnata repede peste prajituri, ca sa nu se intareasca la loc

-Si untul este mai bun daca il topiti pe baie de aburi.